Etapa intermediară din Liga 1 supără încă o dată. Încercând să respecte și rațiuni comerciale pe lângă cele care țin de regulamentul fotbalistic, deținătorului de drepturi tv și oficialilor LPF le este imposibil să mulțumească toți reprezentanții echipelor, când vine vorba de aranjarea meciurilor.
Cel mai nemulțumit în acest sezon a fost Dan Petrescu. Mai întâi, antrenorul celor de la CFR Cluj a acuzat programările pe care campioana le-a avut în decembrie. Înaintea jocului cu UTA, Petrescu s-a plâns din nou de programul aglomerat.
Tehnicianul acuză faptul că nu are timp să-și pregătească echipa.
CFR Cluj, cea mai mică pauză!
Antrenorul are dreptate doar pe jumătate. Am calculat numărul de ore dintre fluierul de start al meciurilor din week-end și din această etapă intermediară, pentru toate echipele. CFR este cea mai dezavantajată în acest clasament, având sub 69 de ore distanță între ora de start a partidei cu Universitatea Craiova și ora de start a jocului cu UTA. La polul opus este chiar ultima echipă întâlnită de CFR. Echipa lui Reghecampf are cea mai mare pauză între cele două etape, alături de CS Mioveni. Sunt 120 de ore între orele de start ale partidelor.
„Nu înțeleg de ce ne grăbim, de ce jucăm atâtea meciuri acum, în ianuarie, februarie. Punem meciurile unul peste altul. Eu am venit cu autocarul, abia am ajuns și începem alt meci. Mi se pare…Când să vorbesc cu băieții, cum să-i motivez. Greu, în condițiile astea, dar am înțeles că Craiova joacă joi și noi jucăm marți. Mi se pare foarte corect tot ce se întâmplă. Cei care fac programările chiar au ceva contra CFR-ului, asta e clar”, a spus Dan Petrescu.
Doar că Petrescu nu se poate plânge foarte mult de diferența de odihnă a jucătorilor, raportat la FCSB, echipa cu care se bate la titlu. Cei care programează partidele din Liga 1 par să fi ținut de acest aspect. Este doar o oră și jumătate diferență între orele de start ale partidelor CFR-ului și FCSB-ului. Doar că „roș-albaștri” au șansa de a juca la Clinceni, după ce au evoluat pe teren propriu. Asta în timp ce ardelenii au avut meci la Craiova și s-au întors la Cluj cu avionul.
CFR Cluj: 68 de ore și 30 de minute
FC Botoșani: 69 de ore
FCSB: 72 de ore
Dinamo: 72 de ore
FC Argeș: 72 de ore și 30 de min
Sepsi: 73 de ore și 30 de minute
UTA: 76 de ore
Clinceni: 77 de ore
Gaz Metan: 91 de ore
FC U Craiova: 93 de ore
Chindia: 95 de ore
Rapid: 96 de ore
Farul: 97 de ore și 30 de minute
FC Voluntari: 99 de ore
Mioveni: 120 de ore
Universitatea Craiova: 120 de ore
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER